Profiel

Op dit moment:

Regisseur ik het openluchtspel in Grootegast ter gelegenheid van 76 jaar bevrijding, maak ik een voorstelling voor Vanboeijen uit te voeren in DNK mei 20201en schrijf ik samen met Alexa Gratama de laatste letters van een tragikomedie uit te voeren in de Twentse Schouwburg december 2020.

Daarnaast geef ik les op de Jeugdtheaterschool Zuidhorn die ik in 2015 heb opgericht. Drie groepen presenteren in februari hun voorstelling. Tot slot ben ik lid van de adviescommissie kunstinfrastructuur van de provincie Friesland.

 

Recent

Regisseerde ik Antigone bij Het Groninger Studenten Toneel en Tussen de Coulissen voor Gronings Vuur, schreef ik de voorstelling Libera me voor het provinciale project Veur Aaltied, regisseerde ik De Wijze Kater bij Langewold in Niekerk en Gidsland van Nathan Vecht  bij Gastvrij en maakte ik voor de Hornerheem de voorstelling Go with the Vlo.

In het verleden:

Maakte en schreef ik voor De Zijlen de voorstelling Sterren, uitgevoerd in de grote zaal van de Oosterpoort. Samen met Beno Hofman ontwikkelde ik heringedeeldGR, een project dat zich in 2017/2018 in alle Groninger gemeente afspeelde.

Van mijn hand waren ook  de voorstellingen Aeneas, Blauw en Er was eens een Ezel.

Regisseerde ik Welkom in het Bos, Rare Jongens die Grieken, Verwarringen, Dyplodocus Deks en recent het openluchtspel Sil de Dorpsjutter in Grootegast. 

Daarnaast speelde ik in diverse locatievoorstellingen.

Was ik programmeur van Muziekcentrum Enschede en Muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven, beleidsmedewerker bij de provincie Groningen, zakelijk leider bij jeugdtheater De Citadel, producent van de locatievoorstelling Een Midzomernachts-droom, adviseur bij het Fonds voor Podiumkunsten en dagvoorzitter bij studiedagen en presentaties.

Opleiding:

Rijksuniversiteit Groningen: Algemene Letteren Studies met bedrijfskunde, muziekwetenschap en Nederlands

Vierjarige regieopleiding Groningen.

Maaike van den Hoek    06 13767058

maaikevandenhoek@gmail.com

Deze site is bijgewerkt op 9 juli 2020