Profiel

Op dit moment:

Regisseur ik De Keukenkampioen, uit te voeren in de Twentse Schouwburg december 2021 en schrijf ik de podcast Floresplein Zes. 

Daarnaast geef ik les op de Jeugdtheaterschool Zuidhorn die ik in 2015 heb opgericht. Met de zestien jongeren van de productiegroep maak ik in samenwerking met beeldend kunstenaar Margot Brekelmans de film De Pineut. Met medewerkers en cliënten van VanBoeijen ontwikkel ik de productie thuis.Sinds 2000  ben ik lid van de adviescommissie kunstinfrastructuur van de provincie Friesland.

 

Recent

Regisseerde ik Antigone bij Het Groninger Studenten Toneel en Tussen de Coulissen voor Gronings Vuur, schreef ik de voorstelling Libera me voor het provinciale project Veur Aaltied, regisseerde ik De Wijze Kater bij Langewold in Niekerk en Gidsland van Nathan Vecht  bij Gastvrij en maakte ik voor de Hornerheem de voorstelling Go with the Vlo.

In het verleden:

Maakte en schreef ik voor De Zijlen de voorstelling Sterren, uitgevoerd in de grote zaal van de Oosterpoort. Samen met Beno Hofman ontwikkelde ik heringedeeldGR, een project dat zich in 2017/2018 in alle Groninger gemeente afspeelde.

Van mijn hand waren ook  de voorstellingen Aeneas, Blauw en Er was eens een Ezel.

Regisseerde ik Welkom in het Bos, Rare Jongens die Grieken, Verwarringen, Dyplodocus Deks en recent het openluchtspel Sil de Dorpsjutter in Grootegast. 

Daarnaast speelde ik in diverse locatievoorstellingen.

Was ik programmeur van Muziekcentrum Enschede en Muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven, beleidsmedewerker bij de provincie Groningen, zakelijk leider bij jeugdtheater De Citadel, producent van de locatievoorstelling Een Midzomernachts-droom, adviseur bij het Fonds voor Podiumkunsten en dagvoorzitter bij studiedagen en presentaties.

Opleiding:

Rijksuniversiteit Groningen: Algemene Letteren Studies met bedrijfskunde, muziekwetenschap en Nederlands

Vierjarige regieopleiding Groningen.